tekst

Een kant-en-klare babyshower is bij ons binnen no time geregeld

Een Gender Reveal Party té Amerikaans? Echt niet!

De Gender Reveal party. Je hebt er vast wel eens van gehoord, want dit feest wordt steeds vaker gevierd in Nederland. Maar wat is een Gender Reveal party eigenlijk?

Steeds meer stellen kiezen ervoor om al tijdens de zwangerschap te vragen of het een jongen of meisje wordt. En dat is niet zo gek. Want naast het feit dat het wel erg praktisch is om te weten of je roze of blauwe verf in moet slaan, zijn wij tegenwoordig veel te nieuwsgierig om 9 maanden lang te wachten, toch?

Amerikaans feest
Kiezen jullie er ook voor om op voorhand het geslacht van de kleine te weten? Dan mag een Gender Reveal party niet ontbreken. Dit feest is afkomstig uit Amerika en is sinds kort overgewaaid naar Nederland. Want net zoals je partner en jij, zijn ook je vrienden en familie natuurlijk harstikke nieuwsgierig. Daarom is het rond de 20e week van de zwangerschap tijd voor een Gender Reveal feest.

Aan de slag
Tijdens een Gender Reveal party wordt, zoals de naam al doet vermoeden, het geslacht van de baby die op komst is bekend gemaakt. Dit kan op allerlei manieren. Maar laten we bij het begin beginnen. Want wat is er allemaal nodig voor het organiseren van een Gender Reveal party?

Uitnodigingen versturen
Het belangrijkste op elk feestje: de gasten. Wie nodig je uit voor een Gender Reveal party? Ga voor jezelf na wie je het grote nieuws graag als eerste wilt vertellen. Vaak zijn dit naaste familie, zoals ouders, broers, zussen, oma’s en opa’s. Daarnaast kun je ook je beste vrienden uitnodigen voor een Gender Reveal feestje.

Versiering inslaan
Geen feest zonder versiering. Slingers, ballonnen, vlaggen en noem het maar op: de juiste versiering mag niet ontbreken tijdens jullie Gender Reveal feest. Het is nog niet bekend wat het wordt, dus kies voor zowel roze als blauwe versiering. In onze webshop vind je van alles en nog wat om de feestlocatie aan te kleden, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan. Zolang het maar een echte feestlocatie wordt! 

Raden maar
Wil je er echt een groot feest van maken? Zet dan de gasten aan het werk voor een blijvende herinnering. Laat iedereen bijvoorbeeld op voorhand het geslacht raden of laat de gasten de naam van de kleine op papier zetten. Dit zorgt gegarandeerd voor een gezellige dag.

Moment van de waarheid
Het belangrijkste item van een Gender Reveal feest is natuurlijk hét moment. Hoe maken jullie bekend of het een jongen of meisje wordt? Er zijn meerdere manieren en zoals altijd kun je het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. We zetten 5 manieren voor jullie op een rij:

1. De Gender Reveal taart of cupcakes
Een heerlijke taart of lekkere cupcakes met Roze of Blauwe vulling. Wil je zelf ook pas tijdens de Gender Reveal party weten wat het wordt? Laat de gynaecoloog dan een briefje met het geslacht in een envelop doen en geef dit aan BabyshowerLatenOrganiseren of de bakker. Verrassing!

2. Gelukskoekjes
Maak zelf heerlijke gelukskoekjes met een eigen tekst, zoals: “Het wordt een meisje“ of “Je krijgt een neefje“. Op onze blog lees je hoe je deze gelukskoekjes zelf maakt.

3. Gender Reveal taart in de vorm van bedankjes
Een kartonnen Gender Reveal taart. Niet zo lekker als de echte taart, maar wel minstens zo leuk. Geef iedereen een taartpunt en laat de gasten het tegelijk openmaken. Zitten er roze of blauwe snoepjes in de taartpunt verstopt?

4. Piñata
Ga zelf aan de slag en maak een piñata met roze of blauwe vulling, zoals confetti. Is iedereen aanwezig? Sla dan de piñata stuk en het grote nieuws is eruit.

5. Ballonnen
Vul zowel donkerblauwe als donkerroze ballonnen met roze of blauwe confetti. Kapot prikken maar en iedereen weet of er een jongen of meisje verwacht wordt.

Het Gender Reveal feest groeit aan populariteit in Nederland. Over een paar jaar is dit Amerikaanse feest niet meer uit ons kikkerlandje weg te denken. Want ook wij Nederlanders houden wel van een feestje, toch? Een speciale gelegenheid die gevierd mag worden. Dus een Gender Reveal party te Amerikaans? Echt niet!
 

Geschreven op: 20-03-2015 21:23 | Deel dit bericht:

Terug

Weekaanbieding

Babyshowerversiering Huur

Babyshower photoframe
Van: €10,00
Voor: €7,50
Geldig tot 28-02-2018
Bezoek onze webwinkel